top of page
  • Kostas Kogiopoulos

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ JOSEPH GOEBBELS ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΟ 1939.



Σπανιότατη φωτογραφία του υπουργού Δημόσιας Διαφώτισης και Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας Joseph Goebbels στη Ρόδο το 1939 για διακοπές.

Ο Joseph Goebbels περιβόητος υπουργός προπαγάνδας Είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές στη Ρόδο.

Η φωτογραφία είναι στο στο ξενοδοχείο των Ρόδων. (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ - GRANDE ALBERGO DELLE ROSE) (Florestano Di Fausto 1925-27).

Ήταν στενός συνεργάτης του Χίτλερ, δεινός ρήτορας και εμπνευστής της προπαγανδιστικής γραμμής του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, μέγας δημαγωγός, Ανήγαγε σε επιστήμη τη μέθοδο της μετάλλαξης, μπορούσε να κάνει το άσπρο – μαύρο, ο λόγος του ήταν πάντα ακραίος και απειλητικός, μοναδικός στο να κατηγορεί τα θύματα σαν θύτες.

Ο όρος γκαιμπελισμός είναι ο όρος που αποδίδεται στην συμπεριφορά των ακραίων δημαγωγών που δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτε χωρίς ηθικούς φραγμούς με παραπληροφόρηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων ώστε να προκαλέσει την σύγχυση της κοινής γνώμης. Ο Χίτλερ θαύμαζε τον Goebbels, εκτιμώντας ιδιαίτερα τις ικανότητες του.

Όταν αυτοκτόνησε ο Χίτλερ ο Goebbels αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του μαζί με την γυναίκα του αφού πρώτα δηλητηρίασαν τα παιδιά τους.

6 views0 comments
bottom of page